Europamesterskabet 2017

Fuldt ud tilfreds med min egen præstation til Europarstemskabet 2017 i OCR. Hold nu op hvor var det fedt at give den gas 3 dage i træk. Min egen præstation overskygger i den grad de ting der gik galt. For ja, der var flere ting der gik virkelig galt for arrangørerne, men det vil jeg komme ind på i et andet blogindlæg.

Fredag: Shortcourse 4 km lang med ca. 17 forhindringer

Lørdag: Standardcourse 15 km lang 50+ forhindringer

Jeg havde besluttet mig for kun at løbe Standardcourse, da jeg ville prøve at løbe i eliten i år. Jeg vandt min aldersgruppe sidste år, så synes jeg det var på tide at rykke videre. En måned inden eventet fik jeg på en eller anden måde overbevist mig selv om at tage det nye shortcourse løb med. Her valgte jeg dog kun at tilmelde mig i aldersgruppe, da det var første gang, og jeg lige skulle se om det overhovedet var noget for mig. Det var det, og det skal bestemt prøves igen! En uge inden eventet blev jeg spurgt, om jeg kunne tænke mig at deltage i team løbet den sidste dag. Jeg var ikke sikker på at jeg kunne holde til det, men kunne da ikke sige nej. It’s all or nothing 😉

Det blev selvfølgelig en vanvittig hård weekend. Første løb blev skudt i gang og der blev ikke sparet på energien. Fik klaret alle forhindringerne ganske fint og følte mig virkelig på hjemmebane. Benene var gode og forhindringerne stoppede mig ikke. Det resulterede i en guldmedalje! Efter løbet var mine arme HELT færdige. Jeg var meget nervøs for om de mon kunne blive klar til næste dag. Det blev de heldigvis.

Lørdagens løb var standardcourse. Den vildeste tur man kan få som OCR atlet, efter min mening. Vi skulle iggennem samme forhindringer som på shortcourse. Nu var der bare lige 50+ forhindringer. Jeg kom rigtig godt fra start og lagde mig på en 5.-6. plads. Ruten bød også på 1,5 km sandbag carry –noget af det jeg hader allermest. Det gik okay, og jeg holdt faktisk min placering sådan nogenlunde. Så kom vi til tire run. Vi skulle have et dæk med igennem forhindringer og mudderhuller. Udover at det ikke er min stærke side at bære ting, så begyndte min knæhase at låse. Jeg faldt ned på ca. 10. pladsen. Mit mål var at ende i top 10 i eliten, så jeg skulle jo egentlig bare holde den placering og forsætte på trods af smerten. Smerten forsvinder heldigvis igen efter lidt tid, og da jeg kommer ind til de svære forhindringer, begynder jeg stille og roligt at hale ind på de andre elitepiger. De fleste var trætte i deres arme nu, og det var jeg da også selv. Dog var det mine ben, som var mest presset! På et tidspunkt hænger jeg i en forhindring med krampe i foden. Jeg må blive hængende og strække den ud, for jeg ville ikke tilbage og starte forfra. Bed smerten i mig og forsatte. De sidste 2 km løb jeg med krampe i begge ben. Det gjorde seriøst ondt, men igen må man jo bare forsætte. Jeg kunne næsten ikke hoppe op på sidste forhindring pga. mine ben, der mente de ikke skulle lave mere. Det lykkes dog, og jeg får øje på en konkurrent midt på forhindringen. Bruger det sidste energi jeg har og får jeg overhalet hende sidst på forhindringen og spurter i mål. Yeah nr. 4 i europa på standardcourse!! Pisse stolt over min placering – meget mere end mine guldmedaljer i aldersgrupperne. Næste år bliver det bestemt med en ambition om at tage en podieplads i eliten.

19554919_1249472201828834_1065613297469188358_n

Til alle tre løb valgte jeg at løbe i min nye SLi Suit fra Fusion. Det var virkelig en god oplevelse og jeg er rigtig glad for valget. Det er meget praktisk med onepiece. Der slipper ikke noget mudder ind under tøjet og jeg risikere ikke, at få huden på maven revet op når forhindringer passeres. – ja, av.. det er prøvet før. Dragten er vandafvisende hvilket er virkelig rart, når der skal løbes efter en tur i vand. Fri og let bevægelighed, så det eneste jeg skal koncentrere mig om, er mit løb.

Placering:

Short Course Aldersgruppe
1. plads
Tid: 00:31:01
(Nr. 2 hvis jeg havde stillet op i Eliten)

Standard Course Elite
4. plads
Tid: 02:03:16
(Nr. 1 hvis jeg havde stillet op i AG)

Bedste danske kvinde på begge distancer.

19702115_1253132191462835_4773429082535530211_n

Jeg er fuldt ud tilfreds med min præstation den weekend! Har fået nogle virkelige gode tider. Nu skal der arbejdes på at blive endnu stærkere, hurtigere og dygtigere.

Tak til sponsorne: RecoverFit, Nordjyske Bank og Fusion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s